Tolcsvay László - Tolcsvay Béla: Magyar Mise

 

Közösséget csak a lelkükben szabad emberek képesek alkotni, a megnyomorított, önző, hit nélküli lelkek csak elkallódnak, és kiszolgáltatott tömegként tévelyegnek a világban.

A Magyar Mise mindig megvigasztalja, megtisztítja azokat, akik énekelik, és azokat is, akik hallgatják, bármennyi problémájuk, gondjuk akad is ebben a tébolyult világban, mert őszinte, hittel teli, tiszta és önzetlen mű. Hangokból épít templomot a hallgatók fölé, hogy érezhessék az összetartozás bizalmat sugárzó erejét.

 

 

 

SÁFÁR

MÓNIKA

SASVÁRI

SÁNDOR

SEBESTYÉN

MÁRTA

TOLCSVAY

LÁSZLÓ

TÓTH

JÓZSEF

valamint közreműködtrek a ROTUNDA ÉNEKEGYÜTTES és a HARMÓNIA NŐIKAR

vezényel: TÓTHNÉ MÓZER ANNAMÁRIA - a Credo tételben szólamot énekel CSIZMÁS ÁGNES

az Introitus tételben szólamot énekel KISMARTONI CSABA

Muzsikusok: (1986) Bojtos Károly, Ifj Csoóri Sándor, Csizmadia Gábor, Csurgay Attila, Egry László, Éry Péter, Dés László, Góz László, Hamar Dániel, Lehr István, Móricz Mihály, Németh Oszkár, Rácz Zoltán, Sárkány Zsolt, Sipos Endre, Sipos Mihály, Tolcsvay Béla, Tolcsvay László, Tóth Tamás, Váczi Zoltán

 

MEGRENDELÉS: a CD ára 3500 Ft+postaköltség.

Amennyiben  szeretné megrendelni, kérem, hogy az info@sasvarisandor.hu e-mail címre küldje el:

megrendelő nevét, pontos postázási címét, telefonszámát, és a megrendelt termékek címeit.

A megrendelés után:kap egy visszaigazolást e-mailben, melyben tudomásul vesszük megrendelését,

Amennyiben ezt a visszaigazolást is jóváhagyja, postázzuk a megrendelt termékeket.

 
 

 

A Magyar Mise 1986-ban született, az ősbemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt 1987-ben. Azóta a mű több mint százötven alkalommal hangzott el. Előadták többek között az Erkel Színházban és a Zeneakadémián, valamint a Budapest Sportcsarnokban. Turnézott itthon, Németországban és Erdélyben. 1987-ben jelent meg először lemezen a Szabadtér Színház kiadásában. CD-n 1993-ban, Németországban a Böeselager Stifftung, valamint 1994-ben a Hungaroton jelentette meg.

Az új, 2009-es felvételen szereplő szólisták és a kórus már 2000 májusa óta éneklik így együtt a Magyar Misét koncerttermekben és templomokban, olykor-olykor Szentmise keretén belül.

A sok emlékezetes alkalom között csak néhányat említve: a Szent István - bazilikában, a Szent Imre - templomban, a Mátyás - templomban, a Művészetek Palotájában, a Szegedi Dómban, Gödöllőn a Szabadság napján (ezt a Duna Tv élőben közvetítette),Pécsett az ezeréves évfordulón,.

Esztergomban, Győrött, Baján, Sárospatakon csendültek fel a Magyar Mise dallamai.

Külön köszönet Tóthné Mózer Annamária és Mózes József szeretetteljes munkájáért.